Početna Aktuelno PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ: FAŠISTIČKO-TAJKUNSKA BANDA NIKAD NEĆE VLADATI SRBIJOM

PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ: FAŠISTIČKO-TAJKUNSKA BANDA NIKAD NEĆE VLADATI SRBIJOM

PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom 15-te godišnjice pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, poručio je da, ako NATO nije u stanju da zaštiti srpski narod to će činiti Republika Srbija.

Vučić je rekao da se danas navršava 15 godina od velikog i strašnog pogroma koje su kosovsko-metohijski Albanci, uz podršku dela međunarodne zajednice poveli protiv srpskog naroda.

“I to je rezultiralo rušenjem i paljenjem 35 crkava i manastira, 935 sprskih objkekata, od kojih 738 kuća, 10 javnih objekata, škola, pošta i domova zdravlja. Proterano 4.012 Srba iz šest gradova i devet sela. Nastradalo je 28 osoba, a 994 je povređeno. Među njima 143 Srba i desetine pripadnika međunarodnih snaga. Izbrisana su dva sela – Slatina i Svinjare”, objasnio je Vučić.

Vučić je kazao da danas pokušavaju na različite načine da opravdaju taj teški zločin protiv našeg naroda i izrazio bojazan da će, ukoliko međunarodna zajednica ne pokaže više objektivnosti, Albanci nastaviti sa tim u budućnosti.

Ukazao je da je tada bilo 38.000 pripadnika Kfora i 8.000 UNMIK policajca.

Rekao je da se plaši, imajući u vidu činjenicu da nije formirana ZSO, da nisu ostvarene norme Briselskog sporazuma, da su uveli takse i doneta platforma koja nije za, već protiv dijaloga.

„Što se tiče reakcije Srbije ona će štititi svoj narod na KiM, čuvati svoj narod ukoliko oni koji moraju da ga čuvaju taj posao ne obave. Čini mi se da NATO nije dobro razumeo svoju ulogu i da mora da razume da je njihov posao u skladu sa Rezolucijom UN 1244 da na svakom mestu na KiM zaštite naša narod”, naglasio je Vučić.

Vučić je naglasio da šalje jasnu poruku iz Beograda da je Srbija spremna da razgovara sa njima i da sarađuje, ali da očekuje i da reaguju u svakom trenutku ako srpski narod bude ugrožen.

“Ako NATO ne bude u stanju da to provede u delo, ima ko će moći da zaštiti naš narod”, podvukao je Vučić.

Vučić je kazao da Srbija želi da nastavi dijalog i razgovore, ali da se plaši da je Priština svojom platformom i taksama, kao i svime drugim, pokazala da ga neće.

„Smatramo da je postizanje kompromisnog rešenja najbolje. Ako ga neko neće i ne želi, treba jasno i nedvosmisleno da kaže. Srbija će uvek biti spremna za razgovore i dijalog, ali dovoljno čvrsta i odlučna da sačuva svoj narod, i vitalne interese“, naglasio je Vučić.

Interesantno kako imaju dvostruke aršine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje podršku samo svog naroda i da ga ne zanimaju reakcije zapadnih ambasada.

Vučić je, na konferenciji za štampu, upitan kako je moguće da zapadni ambasadori nisu osudili upad u RTS, a osudili su istog trenutka upad u makedonsku skupštinu, rekao da je interesantno kako imaju dvostruke aršine.

“Veliki prijatelj tajkuna Đilasa, makedonski premijer Zoran Zaev pohvalio se kako su osudili ministra unutrašnjih poslova zato što nije sprečio građane da upadnu u skupštinu. Mogli bi i mi da razmišljamo o odgovornosti Nebojše Stefanovića što je pustio da uđu fašista Boško Obradović i drugi u RTS. Međutim računam da su Stefanović i policija mislili da imaju posla sa odgovornim ljudima i da im tako nešto neće pasti na pamet”, rekao je Vučić.

Ukazao je da očekuje podršku svog naroda, a zapadne ambasade neka rade svoj posao, u koji neće da se meša.

Izvor: Tanjug/RTS 1

OSTAVITE ODGOVOR