Početna Aktuelno ALEKSANDAR VUČIĆ: GARANTUJEM DA NIKO NEĆE UNIZITI SRBIJU I OTERATI SRBE

ALEKSANDAR VUČIĆ: GARANTUJEM DA NIKO NEĆE UNIZITI SRBIJU I OTERATI SRBE

PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u vezi situacije na Kosovu i Metohiji, da može da garantuje da niko neće uniziti Srbiju, niti oterati ili pobiti Srbe.

Vučić je, upitan šta očekuje da se desi nakon 45 dana, koliko je zamolio Srbe na Kosovu i Metohiji da sačekaju dok o Kosovu razgovara sa svetskim liderima, kazao da ne zna šta će se desiti. Ponovio je da je za njega bio iznenađenje zahtev Srba sa Kosova i Metohije da napuste sve institucije u pokrajini.

”Nadam se da se stvari neće kretati u gorem smeru. Želim da dovedem jednog od najvećih investitora, i ne želim da nečija neodgovornost to pokvari”, objasnio je on.

Vučić je kazao da on nije taj koji se junači, koji će da dobija političke poene vređanjem Pacolija, Haradinaja ili Tačija, ali da može da garantuje da niko neće uniziti Srbiju, oterati ili pobiti Srbe. Upitan da prokomentariše otvoreno pismo koje mu je uputio Bedžet Pacoli Vučić je rekao da mnoga pisma dobija, ali da bi radije čitao ona koje dobio danas tokom posete Jablaničkom okrugu.

”Političarima ne odgovaram na pisma, narodu pokušavam da dam odgovor”, kazao je on.

Medveđa je Srbija

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da u Medveđu danas ide da odagna strahovanja ljudi zbog pretnji iz Prištine i da im poruči da Srbija ulaže i da će ulagati u taj deo zemlje.

“Idem zbog praznih priča kako će Medveđa da pripadne nekoj drugoj državi, da bih ljudima rekao – mirno spavajte. Država tu ulaže, ovo je vaša i naša zemlja. Bila je i ostaće”, poručio je Vučić.

U tom kontekstu najavio je da će se razgovarati sa kineskim Ziđinom da preuzmu rudnik “Lece”, kod Medveđe, što bi, kako je istakao, dovelo do procvata celog regiona.

“Da se bavimo razvojem zemlje, a ne da svaki dan, zahvaljujući praznim pričama – jer imate neodgovorne političare, kao i neodgovorne ljude po društvenim mrežama, koji izmišljaju šta stignu, morate da se bavite glupostima, umesto da se bavite realnim poslom i problemima ljudi”, rekao je Vučić.

Istakao je da se u Medveđi radi na obnovi škole, kao i da će biti urađeni svi javni objekti.

izvor: Tanjug/Prva tv

OSTAVITE ODGOVOR