Početna Aktuelno Obnovljen Dom kulture u Rumenki

Obnovljen Dom kulture u Rumenki

PODELI

Dom kulture u Rumenki dobio je novo ruho. Radovi koji su započeti krajem leta 2018. završeni su, a u rekontsruisanom i sada energetski efikasnijem i korisnijem objektu u tu čast priređena je svečanost.

Deca iz Rumenke pozdravila su publiku na svečanosti povodom renoviranja prostorija Doma kulture u kojem je sedište kako Kulturno-umetničkog društva Sloboda duge tradicije, tako i Kulturnog centra Rumenke osnovanog pre svega dve godine sa ciljem da oplemeni kulturni život ovog naselja.

“Radujem se što ovako kvalitetnom i strateški vođenom kulturnom politikom po principu decentralizacije kulture i kulture kao pristupačnog segmenta društva i prava svakog čoveka sada i građani Rumenke a pre svega deca- jer moramo se pohvaliti da opština Rumenka ima u ovom trenutku preko hiljadu osnovno školske i školske dece- nudimo jedan divan sadržaj kulturni, edukativan, zabavni svoj deci Rumenke  i samim tim utičemo da deca ne provode svoje vreme pored elektronskih medija, na ulicama, nego da se bavimo promocijom kulture, promocijom sporta i da im kao ustanova kulture budemo kulturni servis koji će im ponuditi odgovarajuće kulturne sadržaje”, rekla je Dragana Miošević, direktorka Kulturnog centra Rumenka.

Renoviranje Doma kulture koji datira još iz 1938. godine finansirao je Grad Novi Sad sa 13 miliona dinara.

“Zadovoljan sam što imamo Kulturni centar u Rumenki, što imamo ovako kulturno umetničko društvo sa preko 200 mališana koji ovde vežbaju, sa velikim fondom narodnih nošnji koji su oni godinama prikupljali… grad Novi Sad kroz Upravu za kulturu podržava Kulturni centar u Rumenci kroz finansiranje određenih projekata, tako da oni imaju više milionsku podršku dinara na godišnjem nivou da organizuju kulturno umetnička dešavanja, da organizuju kulturni život u Rumenci da ne bi bilo to samo prazna zgrada nego zgrada koja odiše jednim životom”, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Osim u kulturni život, kako je podsetio gradonačelnik Miloš Vučević, grad Novi Sad investirao je značajno i u kanalizacionu mrežu Rumenke, a u planu je izgradnja biciklističke staze Novi Sad-Rumenka-Irmovo- Kisač.

Izvor: Grad NS

OSTAVITE ODGOVOR