Početna Aktuelno Rekord sezone za Ivanu Španović na “Srbija openu”

Rekord sezone za Ivanu Španović na “Srbija openu”

PODELI

Ivana Španović pobedila na mitingu “Srbija open”, skokom od 6,92 metara. U poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo u Glazgovu, srpska rekorderka je pobedila odličnim skokom u trećoj seriji.
Španovićeva je u prve dve prestupila, da bi odličnim skokom u trećoj izbila na prvo mesto.

U četvrtoj seriji je skočila 6,90, u pretposlednjoj 6,84, a u poslednjoj 6,90.

“Nastupala sam u Beogradu, pred domaćom publikom… Zadovoljna sam zvaničnim rezultatima i skokovima koji su bili prestup. Srećna sam što sam zdrava i što imam priliku da radim ono što umem i ono što najviše volim”, rekla je Španovićeva.

Ona će za desetak dana na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu pokušati da odbrani titulu šampiona, osvojenu pre dve godine u Beogradu.

“Na nivou sam na kom želim da budem i želim treću uzastopnu pobedu na EP”, zaključila je Španovićeva.

Pobede Halilija, Jovančevića, Bibića i Terzićeve

Ivana Španovića ostvarila najbolji rezultat u sezoni (6,92 metara), kao i Asmir Kolašinac (20,34 metara). Pobede ostvarili Elzan Bibić i Amela Terzić na 1.500 metara, Strahinja Jovančević u skoku udalj, kao i Jasmin Halili u skoku uvis.

Pobede su ostvarili i Strahinja Jovančević u skoku udalj (7,85 metara), Jasmin Halili u skoku uvis (2,16 metara), kao i Elzan Bibić i Amela Terzić u trkama na 1.500 metara.

Asmir Kolašinac osvojio je drugo mesto u bacanju kugle, sa najboljim rezultatom sezone (20,34 m), a bolji od njega bio je Mesut Pezer sa rekordom mitinga – 20,99 m.

Miting u Beogradu bio je poslednja provera za srpske atletičare pred Evropsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu, koje je na programu od 1. do 3. marta.

Atletski miting otvorio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Četvrti međunarodni atletski miting, “Srbija open indor miting”, održan je u Atletskoj dvorani na Banjici, a okupio je više od 150 takmičara iz 14 zemalja.

 

Izvor: Tanjug, rtv

OSTAVITE ODGOVOR