Početna Aktuelno Predsednik Vučić u kampanji “Budućnost Srbije ” sa građanima Južnobanatskog okruga.

Predsednik Vučić u kampanji “Budućnost Srbije ” sa građanima Južnobanatskog okruga.

PODELI

Predsednik Alesandar Vučić rekao je u Pančevu da je, obilazeći Južnobanatski okrug video šta je urađeno, ali i šta je još moglo biti urađeno. Podsetio je da je otvoreno 180 fabričkih pogona, a da bi voleo kada bi u naredne četiri godine mogao još 100 da otvori. Premijerka Ana Brnabić kaže da u Srbiji nema više politike od danas do sutra. Politika zajedništva nema alternativu, poručio je građanima predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

“Video sam mnogo stvari koje smo još mogli da napravimo. Da ne kritikujem uvek samo lokalne vlasti, morali smo da budemo agilniji, brži i snažniji. Mogli smo i morali više i bolje. A video sam i stvari koje smo uspeli da pokrenemo i promenimo”, dodao je predsednik.

Vučić je naglasio da je ponosan što će krajem aprila otvoriti fabriku ZTF, najboljeg nemačkog komponentnaša, koji će zapošljavati veliki broj ljudi.

“To je ono na šta sam ponosan. Fabrika će doneti mnogo novca Pančevu, zaposliće mnogo ljudi. Videćete za 10 godina kada neki drugi budu govorili o stanju, da će se mnogi setiti i reći da je ovo za vreme Vučića urađeno”, kazao je predsednik.

Rekao je da je, svuda gde je bio, obilazeći pogone firmi, koje je ova vlast dovela da ulažu u Srbiji, kao što je fabrika pečuraka u Kovinu, čiji je vlasnik iz Indonezije, video zaposlene, koji i pored teškog rada neće da kažu da im je težak rad.

“Nisam ni znao koliko je teško prati i brati pečurke, a nijedna od tih dama, koju sam video, neće da kaže koliko je teško raditi, iako ja to vidim. One su samo rekle ‘predsedniče, bolje je da imamo posao, nego da ga nemamo”, objasnio je Vučić.

Vučić je istakao da će sada morati da se radi na tome da nemamo samo radno intenzivne, već i kapitalno intenzivne investicije.

Nedostaje nam još jedan pogon u Opovu, jedan u Kovinu, jedna malo veća fabrika u Vršcu, dodao je.

Podsetio je da je u proteklih pet godina otvoreno 180 fabrika u Srbiji. “Voleo bih kada bih mogao još 100 da otvorim u naredne četiri godine”, zaključio je predsednik.

Građanima se u Pančevu obratila i premijerka Srbije Ana Brnabić koja se poručila da se u Srbiji više ne vodi politika od danas do sutra, kao što ni građani više ne žive od danas do sutra, a da su promene koje su do toga dovele počele 2014. godine, kada je sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić postao premijer.

Brnabić je podsetila da je kampanja na inicijativu predsednika “Budućnost Srbije” započela u Vranju, gde je na skupu građanima Pčinskog okruga kazala koliko je do 2014. godine zemlja bila devastirana i koliko su je zgazili oni koji su do tada bili na vlasti.

“Svaki dan mogu da navodim primere koliko ih ništa nije zanimalo, koliko ih nije zanimala, kao ni građani, koliko ih nisu zanimale bolnice, škole, putevi, da li mladi odlaze i da li porodice imaju budućnost. Sve je to počelo da se menja kada je Vučić postao premijer i kada se videlo da Srbija može da pobeđuje i da se takmiči sa najbolji, kao i da ima potencijal da pobeđuje najbolje”, kazala je premijerka.

Kako je navela, postavljenjem kamena temeljca za izgradnju jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju, sadašnja vlast pokakazala je da ispunjava obećanja.

Brnabić je istakla da opozicija koja se predstavlja kao “alternativa” sadašnjoj vlasti u svom novom dokumentu, koji se zove “ugovor sa narodom”, ne kaže šta će biti sa Srbijom, da li ih interesuje Evropska unija, šta će biti sa Kosovom i Metohijom, niti kako će se Srbija pozicionirati u sve komplikovanijim međunarodnim odnosima.

Kaže da jedan deo njih je oduvek samo interesovalao da se bave svetskim problemima, a Srbija je za njih bila samo jedna stanica i sredstvo da dođu do svog cilja, a Vučić im tada nije bio diktator, već su tražili njegovu podršku.

Drugi deo te opozicije čine oni koje interesuje samo novac, kojima je vlast bila poluga da dođu do bogatstva, kazala je Brnabić i dodala da treći deo čine oni koji sami sebe nazivaju ljotićevcima, a koji nisu, niti znaju šta je Srbija.

“To je licemerje, bahatost, neodgovornost”, istakla je Brnabić i dodala da za sadašnju vlast nikada nijedna stvar koja je trebalo da se uradi nije bila mala, te da se i ona i predsednik Srbije bave i najmanjim stvarima.

Predsednik se lično bavi preparcijalizacijom zemljišta u Pančevu da bi što pre došli novi investitori i da bi se obezbedilo još barem jedno radno mesto, navela je premijerka.

“Ponosni smo što radimo za naše građane, ne postoji veća čast od toga, želimo da vidimo Srbiju koja pobeđuje. Budućnost Srbije nije politika linča, vešala nisu slika Srbije, uvrede nisu rečnika Srbije, a pretnje nisu manir. Budućnost Srbije je da radimo, stvarimo, verujemo, pobeđujemo, a to možemo samo ako nastavimo kao do sada da dajemo sve od sebe i da radimo zajedno”, zaključila je Brnabić.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović poručio je na skupu u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, da politika zajedništva i jedinstva, čiji je najznačajniji predstavnik predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nema alternativu i da predstavlja budućnost Srbije, kao i da daje rezultate.

Mirović je rekao da su do 2016. godine u Vojvodini na vlasti bili oni koji su izazivali sukobe sa vladom na republičkom nivou i da je bilo potrebno da se to promeni i dovede nova energija.

“Simbol te promene i pobede je sadašnji predsednik Srbije. Ostanite ovde, Srbija je naša majka, borićemo se zajedno, uz vaša srca bićemo mnogo snažniji”, rekao je Mirović okupljenima na centralnom trgu u Pančevu.

Zahvalio je građanima na trudu, radu, ogromnoj veri i entuzijazmu koju pokazuju kada podržavaju Vladu Srbije, predsednika Vučića i njihova konkretna dela, koja se mogu videti na svakom koraku.

Najavio je da će rekonstrukcija Opšte bolnice u Pančevu biti završena u martu i da će Pančevci i stanovnici Južnog Banata imati bolje uslove za lečenje i zdravstvenu negu.

Dodao je i da će će biti obnovljene sve srednje i osnovne škole u Južnobanatskom okrugu, kao i domovi zdravlja.

“Mi nećemo stati, mi ćemo u svim opštinama imati konkretne projekte. To je politika mira i sigurnosti za naše porodice i za mlade”, rekao je Mirović.

Zahvalio je građanima na podršci i pozvao ih da podrže politiku predsednika Srbije, koja je , kaže, politika mira i sigurnosti, politika novih radnih mesta i budućnosti.

 

 

 

Izvor: tanjug

OSTAVITE ODGOVOR