Početna Aktuelno SRBIJA JE SKUPO PLAĆENA, DA BI JE ZBOG JEFTINE TUĐINE OSTAVLjALI

SRBIJA JE SKUPO PLAĆENA, DA BI JE ZBOG JEFTINE TUĐINE OSTAVLjALI

PODELI

Gledajući kroz prizmu duhovnog i nacionalnog osećanja a o sve aktuelnijoj temi današnjeg društva koji mašta o odlasku u inostranstvo u autorskom tekstu za naš portal POBEDA info piše  ugledni Profesor Bogoslovije SV. Arsenija u Sremskim Karlovcima Jovan Katić. 

Ni malo lako i veoma zahtevna tema ali pokušaću da kroz duhovno-nacionalni način razmišljanja objasnim i pošaljem poruku zašto ne treba odlaziti iz svoje domovine, Srbije, tj. zašto treba ostati u njoj.

Pre svega potrebno je razbiti tezu koja ponajviše utiče na odlazak mladih a to je da su se mozgovi odlili a šljam ostao. Mislim da u ovoj tezi treba izmeniti redosled reči da su mozgovi ovde a da se šljam odlio.

Drugi razlog zašto je teško objasniti ovu tezu jeste upravo motiv odlaska, a to je isključivo finansijski momenat. Odlaze i pretvaraju se u robove onih – kojima su njihovi preci robovali.

Nažalost oni koji odlaze ne osećaju da se država gradila i izgradila na podvigu mučenika i kad tad zbog svete krvi prolivene, čuće zov svoje otadžbine i vapaj koji ih poziva da speru greh zbog izdaje svog nacionalnog identiteta.

Čovek koji ne sagledava realno svoje sposobnosti, vođen željom i pohlepom napušta otadžbinu i odlazi bez imalo griže savesti.

Zapitajmo si koliko su teško naši preci živeli, pa nam ipak ostavili slobodnu otadžbinu?

Otići ili ostati, nije više pitanje već suština života srpskog naroda i njegovog opstanka!

 

Izvor: POBEDA info

OSTAVITE ODGOVOR