Početna Uncategorized Stefanović: Građani nisu skloni bojkotu izbora

Stefanović: Građani nisu skloni bojkotu izbora

PODELI

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da nije doneta nikakva odluka o vanrednim parlamentarnim izborima, a da opozicija koja najavljuje bojkot ima svoje političke motive.

“Video sam kako to izgleda u opštinama u kojima su bojkotovali izbore. Po procentu odziva stanovništva građani nisu pratili taj trend neizlaska, rekao je Stefanović novinarima.

Na pitanje da li bi izbori imali kredibilitet ako bi ih deo opozicije bojkotovao, Stefanović je rekao da se ne bi bavio “šta bi bilo kad bi bilo”.

“Što se tiče opozicije, ja vidim da njima odlično ide. Ne moram ništa da se mešam, da im pomažem, ili odmažem. Razumem da oni imaju svoje političke motive, njima je u interesu da se vrate na vlast. Činjenica je da nemaju trenutno neku značajnu podršku, a što se tiče raspisvanja izbora, mi smo daleko od odluke. Nije doneta nikakva odluka da li će izbora biti”, rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da su mnogi od uhapšenih u nedavnoj policijskoj akciji pušteni na slobodu i za to okrivio pravosudne organe.

Stefanović je novinarima rekao da zna da bi ljudi voleli da za dve nedelje budu okončani procesi protiv kriminalaca.

“Ali samo mi kažite u kojoj zemlji tako ide. Gde imate vrh organizovanog kriminala kojeg lično uhvatite na ulici da on diluje drogu, ili nosi kilogram droge u kolima, pa ga vi zaustavite i evo vam kilogram droge, super, 20 godina zatvora”, upitao je Stefanović.

On je kazao da i kada policija uhapsi ljude sa oružjem koji nemaju dozvolu, sudovi ne odluče da ih zadrže.

“Vi kažete pušteni su. Nažalost jesu. Da se ja pitam ne bih ih pustio nikad. Apsolutno krivim pravosudne organe”, kazao je Stefanović.

Stefanović je dodao da je “taj koji može da pusti kriminalce sa ilegalnim oružjem da se šeta po Beogradu neodgovoran”.

“Sudovi mogu da sude kako hoće, a to samo dokazuje da smo u pravu kada tražimo pooštravanje sankcija”, kazao je Stefanović.

Stefanović je 11. januara na konferenciji za novinare izjavio da je u obimnoj akciji policije uhapšeno oko 150 ljudi, a raspisana je crvena Interpolova poternica za Filipom Koraćem.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će zatražiti od nadležnog tužioca i sudije za prekršajne postupke mišljenje da li policija treba da učestvuje u rušenju bespravnih objekata.

On je novinarima rekao da je nemoguće da postoje dva zakona koji na različite načine uređuju istu oblast, te da bi trebalo da pravosuđe odluči šta činiti.

“Neka rade kako kažu nadležni organi”, kazao je Stefanović.

On je rekao da misli da će slučaj bespravnog objekta na Kopaoniku brzo biti rešen.

OSTAVITE ODGOVOR