Početna Aktuelno Vulin i Čepurin o Kosovu i vojnoj saradnji

Vulin i Čepurin o Kosovu i vojnoj saradnji

PODELI

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom.

Vulin je zahvalio Ruskoj Federaciji za podršku teritorijalnom integritetu Republike Srbije i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, kao i za glasnu i doslednu podršku pozicijama Republike Srbije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, kad god je interes Srbije ugrožen.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, ministar odbrane istakao je da je zbog aktuelnih dešavanja otežan dalji nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, kao i mogućnost postizanja kompromisa. Prema njegovim rečima, Srbija smatra da bi formiranje “vojske Kosova” izazvalo ozbiljne bezbednosne probleme za čitav region i snažno se tome protivi.

Vulin i Čepurin naglasili su da su veoma zadovoljni bilateralnom vojno-tehničkom saradnjom i da će oba ministarstva odbrane preduzeti mere za unapređenje saradnje u oblasti odbrane.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou. Poseta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Republici Srbiji, 17. januara, ostavila je snažan utisak i u Srbiji i u Rusiji. Takođe, istaknuto je i da između dve zemlje postoje istorijski duboki koreni i duhovna bliskost, koju otvoren i iskren odnos dva predsednika, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, dalje jača u cilju postizanja novih vrednih rezultata.

Na kraju sastanka, Vulin naglasio je da će sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejem Šojguom razgovarati o unapređenju saradnje već na Osmoj Moskovskoj bezbednosnoj konferenciji.

Izvor: rtv

OSTAVITE ODGOVOR