Početna Aktuelno NIKOLA SELAKOVIĆ: PRIŠTINA POKUŠAVA DA DESTABILIZUJE ČITAV REGION

NIKOLA SELAKOVIĆ: PRIŠTINA POKUŠAVA DA DESTABILIZUJE ČITAV REGION

PODELI

Geralni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da predsednik Aleksandar Vučić pokušava svetu da ukaže koliko je opasno po stabilnost i bezbednost regiona ono što Priština radi.

Sastanak sa ambasadorima Kine, Rusije i SAD je deo jake intenzivne aktivnosti predstavnika kako bi svetsku javnost upoznao šta se dešava na KiM.

“Iz mere u meru koju najavljuje i sprovodi Priština je spirala ludila. To su smislili Albanci ili oni koji ih pomažu. Vidimo da je to uvezan sistem u kome pokušavaju da destabilizuju čitav region”, rekao je Selaković.

To što Priština ne odustaje od taksi na robu iz centralne Srbije je, kako kaže, pokušaj da se na najnecivilizovaniji način Srbi nateraju da napuste KiM.

Dodaje da Priština svojim postupcima pokazuje da ima organizovan plan pritiska na Srbe i to ne samo taksama, već upadima ROSU na sever Kosmeta i hapšenjem Srba zbog ubistva Olivera Ivanovića.

“Zamislite da su Albanci kada su upali u Kosovsku Mitrovicu ubili Milana Radojičića i nakon toga proglasili ga za ubicu Olivera Ivanovića. Ima nekih ljudi koji su nesrećni jer se Radojičić pojavio pred našom policijom i dao izjavu i što je nekima omogućio da se bave spekulacijom koju je neko planirao”, rekao je Selaković.

Podseća da je ostalo još 14 dana Ramušu Haradinaju da, kako je najavio, smeni predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

To što Priština najavljuje uvođenje vojske Kosova, Selaković kaže da je suprotno svim važećim pravnim aktima ne samo međunarodnog karaktera već i onima koje je Priština donela.

“Srbija apeluje celom svetu, predsednik ukazuje svim razumnim ljudima, koji nešto rade u međunarodnoj zajednici, šta se dešava. Molimo sve da budu svesni koliko je ova situacija ozbiljna”, pojasnio je Selaković.

Podseća da su mnogi zvaničnici međunarodne zajednice javno rekli da Priština treba da ukine takse, ali da ih Priština ne ukida već se ponaša još bezumnije i radikalnije.

“Nadamo se da će prevladati razum, to je ono što Srbija čini da sačuvamo život svakog našeg deteta”, pojasnio je Selaković.

Đilas i Obradović promovišu nasilje nad ženama

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da opozicija – Boško Obradović i Dragan Đilas, promovišu nasilje nad ženama kao jedan od vidova svog političkog delovanja i borbe.

Selaković je rekao da na to ukazuje poslednje dešavanje i to što je glumac Sergej Trifunović predsednicu parlamenta nazvao “fuksom”.

“Kada je ona reagovala na to, i rekla da je taj čovek verovatno poludeo, onda se ne napada on koji je to rekao i tako uvredio sve građane Srbije, već se napada ona”, rekao je Selaković.

Selaković je dodao da je sve to nastavak politike nasilja nad ženama od prebijanja novinarke, do pozivanja na silovanje premijerke.

“Sve to radi družina (Dragan) Đilas – (Boško) Obradović, koji su spremni da promovišu nasilje nad ženama kao jedan od vidova svog političkog delovanja i borbe. Koji su spremni da pozivaju na slične stvari na ulicama Beograda”, zaključio je Selaković.

 

 

 

Izvor: tanjug

OSTAVITE ODGOVOR