Početna Aktuelno Film “Kralj Petar Prvi” premijerno prikazan u Beogradu

Film “Kralj Petar Prvi” premijerno prikazan u Beogradu

PODELI

Dugo očekivani film “Kralj Petar Prvi” u režiji Petra Ristovskog, sa Lazarom Ristovskim u naslovnoj ulozi, premijerno je prikazan večeras u Sava Centru, Kombank dvorani i bioskopu Cineplexx Ušće.

RETKO se događaju tri uzastopne premijere jednog filma. A, upravo to se večeras dogodilo istorijskoj drami “Kralj Petar Prvi”, u režiji Petra Ristovskog. Filmska saga o herojstvu u Prvom svetskom ratu privukla je publiku u Sava centar, “Kombank dvoranu” i “Sinepleks Ušće”. Skoro do poslednjeg mesta bile su ispunjene sve tri bioskopske sale.

Dok je publika sa uživanjem, gotovo bez daha, pratila radnju filma, koji je sniman šest meseci na mnogim autentičnim lokacijama i objektima od Srbije do Krfa, ekipa filma je ispunjavala gotovo nemoguć zadatak – da se poklone publici za kratko vreme u sve tri dvorane.
Pre prvog prikazivanja filma u Sava centru, glumačka ekipa predvođena glavnim glumcem i producentom Lazarom Ristovskim prošetala je crvenim tepihom. Društvo su mu pravili Danica Ristovski, Tanasije Uzunović, Branko i Pavle Jerinić, Nebojša Kundačina, Aleksandar Vučković…
– Film “Kralj Petar Prvi” je ona veličanstvena istorija koja je bila skrivana i falsifikovana, o kojoj nismo smeli ništa da znamo – kazao nam je Tanasije Uzunović, koji je tumačio ulogu vojvode Radomira Putnika. – To je film o ljudima koji nas uče da smemo da se nazivamo Srbima. Govori o vremenu i događajima o kojima skoro ništa ne znamo i mnogima će otvoriti oči.

Filmska priča o najvoljenijem srpskom monarhu nastala je po romanu Milovana Vitezovića “Čarape kralja Petra”, a jedan od scenarista je i reditelj filma.

– Gledaoci će dobiti najverodostojniju sliku o velikim istorijskim događajima – uveren je Petar Ristovski. – Ovim filmom razjašnjavamo mnogobrojne dileme, poput one da li je povlačenje srpske vojske prema Albaniji bio pravi potez. Sve odluke koje je u to vreme donosila vlada nisu bile lake. Ali, najvažnije je da podsetimo da je naša država pre jednog veka bila na rubu propasti, a srpski narod na ivici istrebljenja. To moramo da znamo i da pamtimo.
Izvor: novosti

OSTAVITE ODGOVOR