Početna Aktuelno Ana Brnabić: Nadam se razumu SAD i da nećemo morati da upotrebimo...

Ana Brnabić: Nadam se razumu SAD i da nećemo morati da upotrebimo vojsku

PODELI

Ana Brnabić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da je mislila da je albanski premijer Edi Rama odgovoran, ali da se, nažalost, prevarila.

– Ja mislim da je posao Vlade, ako ste odgovorni, što sam mislila da jeste Edi Rama, da se bavite konkretnim stvarima i istinama koje će na najkonkretniji mogući način doprineti kvalitetu života građana – rekla je premijerka.

Kako je istakla, bez stabilnosti regiona nema bezbedne i stabilne zemlje u tom regionu.

Dodala je da ne voli da odgovara na “potpuno bezočne laži” i neosnovane tvrdnje, ali da je to ovaj put učinila s obzirom na tešku situaciju.

Premijerka je rekla da je njena prva misao bila da su u Prištini u stvari prvo trebalo da se dogovore o tome šta će da im bude objašnjenje za uvođenje taksi na proizvode iz Centralne Srbije i BiH, pa onda da daju isto objašnjenje a ne da ga menjaju na svakih nedelju dana.

Podseća da je prvo objašnjenje bilo da su takse odgovor na to što Srbija nije dozvolila članstvo tzv. Kosova u Interpolu.

– Mislim da smo svi to čuli, i Srbija i ostale zemlje EU i međunarodna zajednica – rekla je premijerka.

Kako je rekla, kada su videli da to nema smisla i da ne pije vodu, onda su promenili objašnjenje da Srbija krši sporazum CEFTA.

– Hajde da se dogovorimo zašto su uvedene takse, da bi mi mogli da odgovorimo na to. Da li je zbog Interpola ili jer je sporazum CEFTA prekršen od strane Srbije – navela je Brnabićeva.

Dodaje da joj je neverovatno da je Edi Rama otišao korak dalje i da je izjavio da se Priština žalila na kršenje sporazuma CEFTA od strane Srbije a da nije bilo reakcija sa druge strane.

– Ako se Priština žalila, pokažite nam tu žalbu. Ovo je crno ili belo, ne postoji siva zona – ukazala je Brnabićeva ističući da je CEFTA sporazum jasan i nedvosmislen i da postoji zvanični formalni proces žalbe.

Navodi i da se Srbija žalila 27. novembra, da je uputila zvaničan zahtev sekretarijatu CEFTA.

Ana Brnabić navodi da, ako nema dokaza da se priština žalila, onda je Edi rama svesno i namerno pokušao da obmane javnost u regionu i u EU.

 

 

 

Izvor: vesti onile

OSTAVITE ODGOVOR