Predsednik Aleksandar Vučić u Kazahstanu

  PODELI

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u dvodnevnoj  zvaničnoj poseti Kazahstanu, gde će razgovarati sa predsednikom Nursultanom Nazarbajevom, a sa premijerom Bakitdžanom Sagintajevom učestvovati na Poslovnom forumu dveju zemalja, tokom kojeg će biti potpisano više bilateralnih sporazuma.

  Tokom susreta, Nazarbajevu će biti uručen Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici, dok će Vučić biti odlikovan Ordenom prijateljstva prvog reda Republike Kazahstan, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

  Program zvanične posete obuhvata i sastanak predsednika Vučića sa premijerom Kazahstana Bakitdžanom Sagintajevom, sa kojim će učestvovati na Poslovnom forumu Kazahstan – Srbija u prisustvu članova delegacija privrednih komora dveju zemalja, kao i mnogobrojnih privrednika.

  Tokom Poslovnog foruma, članovi delegacija Srbije i Kazahstana potpisaće Sporazum o saradnji u borbi protiv kriminala, Memorandum o saradnji i razmeni iskustava u oblasti građevinarstva, Memorandum o razumevanju u oblasti vazdušnog saobraćaja, kao i Memorandum o uzajamnom razumevanju u oblasti politike mladih.

  Planirano je da u Astani Vučić obiđe i Evroazijski univerzitet Gumiljov, gde će mu, nakon obraćanja studentima, biti dodeljena titula počasnog profesora.

  Vučić će, kako je predviđeno, prisustvovati i ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju višenamenskog stambenog kompleksa BK Tesla park, kao i prezentaciji rada Međunarodnog finansijskog centra Astana.

  Drugog dana posete Vučić će prisustvovati VI kongresu svetskih i verskih lidera i učestvovati na plenarnom zasedanju pod nazivom “Verski lideri za siguran svet”.

  Izvor: POBEDA info

  OSTAVITE ODGOVOR