Početna Uncategorized MILOŠ VUČEVIĆ: REZULTATI KOJE SMO POSTIGLI SU KAMEN TEMELjAC BUDUĆE SARADNjE

MILOŠ VUČEVIĆ: REZULTATI KOJE SMO POSTIGLI SU KAMEN TEMELjAC BUDUĆE SARADNjE

PODELI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da je sastanak sa prvim čovekom Astane bio kvalitetan i da se razgovaralo o konkretnim planovima.

“Ako bi nešto trebalo da prekopiramo, onda bi to bila njihova hrabrost i vizionarstvo. Oni se nisu plašili da menjaju stvari, imali su vizuju da menjaju stvari, nisu se plašili novih koncepata, bulevara, sportskih centara, novog sadržaja. Imali su viziju kako to da urade, kako to da obezbede za svoje građane”, rekao je Vučević.

Istakao je da je činjenica da Minhen i Barselona imaju vrlo prisnu saradnju sa Astanom govori o tome koliko je taj grad uspešan.

“Za mene je veliko iznenađenje u pozitivnom smislu ono što vidim u Astani. Nisam imao predstavu da ćemo u jednoj relativno geografski dalekoj zemlji, ali kulturološki, politički i ljudski bliskoj državi, sresti ovakve rezultete”, rekao je on.

Vučević je zaključio da srpska delegacija ima šta da nauči, da ne treba da se stidi da pita, ali da takođe ima šta i da pokaže.

“Mi nismo skrivali kakve smo rezutlate postizali u Beogradu i Novom Sadu u pogledu investicija, novih građevinskih zona, Evropske titule Novog Sada. Sve to može biti kamen temeljac buduće saradnje”, rekao je Vučević

Delegacija iz Srbije, koju u Kazahstanu predvodi predsednik Aleksandar Vučić, zahvalila je gradonačelniku Astane na gostoprimstvu uz obostrano zadovoljstvo zbog dobrih dosadašnjih odnosa.

 

 

 

 

Izvor: tanjug

OSTAVITE ODGOVOR