Početna Politika Marko Đurić: Nije rasvetljena sudbina 1.648 nestalih ljudi!

Marko Đurić: Nije rasvetljena sudbina 1.648 nestalih ljudi!

PODELI

Odnos prema pitanju nestalih mora biti pokazatelj naše zajedničke iskrenosti u naporima da regionu osiguramo stabilnu budućnost i konačno zatvorimo stranice istorije sukoba i omraza, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić povodom Međunarodnog dana nestalih.

On je naveo da taj dan iz godine u godinu podseća države i društva u regionu na neispunjenu obavezu prema porodicama ljudi nestalih u ratnim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije. 

Među hiljadama onih koji se i dalje vode kao nestali je i 1.648 osoba sa Kosova i Metohije čija sudbina još nije rasvetljena ili njihovi posmrtni ostaci još nisu pronađeni, precizirao je Ðurić u saopštenju.

Istakao je da je rešenje tog pitanja ne samo dug prema porodicama koje zaslužuju da znaju sudbinu svojih najbližih, već i obaveza prema društvima koje bez toga ne mogu računati na budućnost koja će biti obeležena saradnjom umesto konfliktima.

– Nadam se da će odnos prema žrtvama u budućnosti u čitavom regionu biti više obeležen humanošću i iskrenom empatijom, a manje političkim kalkulacijama, a da će dobrom voljom i istinskim naporom svih sudbine preostalih nestalih osoba biti konačno rasvetljene – dodao je Marko Ðurić.

Međunarodni dan nestalih obeležava se 30. avgusta.

 

 

 

 

 

 

Izvor: Tanjug

OSTAVITE ODGOVOR