Početna Politika Lovreković: Ministre Stefanoviću, ili radi posao, ili podnesi ostavku!

Lovreković: Ministre Stefanoviću, ili radi posao, ili podnesi ostavku!

PODELI

Kao i u slučaju takozvanih studentskih protesta, koje su zapravo vodili radikalni marksisti, radnici američke ambasade, marinci i dokazani srbomrsci, tako se i sada u slučaju blokada krši zakon! Imamo jedinstven i nezabeležen slučaj da policija na čelu sa ministrom Stefanovićem, u ime nekakve navodne demokratije, podržava to kršenje zakona. To nikada i nigde nije viđeno, osim ovde i sada – kaže novinar Tomo Lovreković i zahteva ili ostavku prvog čoveka MUP-a ili “da počne da radi posao za koji ga plaćamo”.

Kao predsednik fudbalskog kluba, morao sam prijavljivati i utakmice petlića kao javni skup, na koje je dolazilo osam ljudi. Moralo se znati ko je odgovorno lice, kao i drugi detalji u skupu, a ukoliko bih se “zaboravio”, čekale bi me ozbiljne sankcije. E, sada, zašto to ne moraju oni koji bahato blokiraju saobraćajnice, maltertiraju hiljade građana i rizikuju njihovu bezbednost iz dana u dan? Je li zakon isti za sve ili ima i nekih “demokratičnih” iznad njega? – pita Lovreković i istovremeno pita “licemerne organizatore blokada koji ne smeju da otkriju identitet da li se za pravnu državu bore tako što gaze institucije pravne države”.

Pošto je, ističe Lovreković, očigledno da se uz kršenje zakona može dogoditi da se organizuju fantomske blokade i iživljavanja nad građanima, a da niko ne odgovora i da policija ne reaguje (kršeći isti taj zakon i svoje obaveze), da li to znači da ćemo sutra u ime “demokratije” legalizovati i razbijanje glava, pljačke, otmice, silovanja?

-Je li to cena da ne bi ispali “diktatura” kako nas oni koji mrze svoju državu nazivaju? Neka gospoda zbog kojih deca ne mogu u školu, a ljudi na posao, jer će preći koji kilometar manje u svojim luksuznim automobila, uredno prijave javni skup i navedu ime odgovornog lica ili neka ih policija kazni i onemogući u tome. Sve drugo je dokaz da živimo u provizorijumu i imitaciji države u kojoj pravo ne znači ništa. Ako je to istina, onda je vreme da se svi počnemo tako ponašati – zaključuje naš sagovornik.

On napominje da ni u afričkim plemenskim zajednicama ne može da radi ko i šta kako hoće i da se poznaju utvrđeni i civilizovani mehanizmi za iznošenje nezadovoljstva i bunta.

-Izvolite, drugovi revolucionari, prijavite skup, pa se pojavite pred skupštinom, umesto što terorišete celu Srbiju zbog svoje bahatosti. Došla je na scenu nova generacija “gerilaca”, mamini i tatini sinovi, naučeni da su uvek u pravu i da gaze preko svih dok ne dobiju šta žele. Međutim, i za takvu generaciju moraju važiti zakoni – kaže on.

 

OSTAVITE ODGOVOR