Početna Politika VULIN PORUČIO: HVALA CRKVI ALI ONA NEĆE ODREĐIVATI DRŽAVNU POLITIKU!

VULIN PORUČIO: HVALA CRKVI ALI ONA NEĆE ODREĐIVATI DRŽAVNU POLITIKU!

PODELI

BEOGRAD – Srpska pravoslavna crkva je jedna od najpoštovanijih institucija u narodu i njene preporuke po pitanju KiM ćemo poštovati, ali te preporuke neće odrediti državnu politiku, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je rekao da se SPC duguje pažnja, poštovanje i zahvalnost za sve sto je radila oduvek, ali da je Srbija sekularna država gde političari, koje je narod izabrao na izborima, donose odluke.

“Crkva daje preporuke i mora se govoriti sa postovanjem o tome. Da li će to opredeliti državnu politiku i odrediti da može samo tako i nikako drugačije – pa neće”, rekao je Vulin.

Kako kaže, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima u crkvi iskreno i veliko poštovanje za ono što radi, ali i da se mora razumeti da crkva ima svoje stavove po pitanju KiM, ali da to ne znači da bezuslovno mora tako da se radi.

“Crkva je pastir svog naroda i ona da preporuku, ona kaže kako i šta misli i o tome mora da se vodi računa. Naravno da će SPC biti uz svoju državu kao što je uvek i bila. Nađite mi vreme u istoriji našeg naroda kada je crkva bila protiv svoje države”, naglasio je Vulin.

Izvor: Kurir

OSTAVITE ODGOVOR