Početna Politika Kako Gardijan javlja: Jeremić “dovukao” CIA i MI6 agente da love Mladića!

Kako Gardijan javlja: Jeremić “dovukao” CIA i MI6 agente da love Mladića!

PODELI

Ako agenti stranih sila nesmetano vršljaju po tvojoj zemlji, uz tvoje znanje, onda se može reći da si u stanju okupacije. Postoje brojne okupirane teritorije, ali samo je jedna u istoriji čiji se ministar spoljnih poslova time hvalio!

Naime, kako je prestižni britanski Gardijan pisao (LINK), Vuk Jeremić je 2009. godine javno isticao činjenicu da su u Srbiji agenti CIA i MI6, kako bi lovili Ratka Mladića. Nejasno je zašto je baš Jeremić bio uključen u ovu saradnju, ali i kako su i zašto agenti došli i koja su ovlašćenja imali.

Interesantno je da se tu Jeremićeva veza sa kadrovima CIA ne završava: u februaru prošle godine, on je učestvovao u panel-diskusiji sa bivšim šefa CIA Petreusom u Njujorku, a na temu američke spoljne politike. Tokom razgovora, Jeremić i Petreus su se usaglasili oko bukvalno svake teme, od Bliskog istoka, preko Balkana do Sirije, pa je debata izostala, a kamera je zabeležila i njihov srdačan pozdrav.

Stari drugari: bivši šef CIA i Jeremić 

Interesantna je i činjenica da N1, televizija u vlasništvu Petreusa, danima nekritički izveštava i redovno ustupa prostor Jeremiću, pa mu predstavlja praktično bilten. Inače, indikativno je da pored otvorenog favorizovanja, pojedini funkcioneri DS-a godinama van medijskog radara, dobijaju prostor na N1 da iznenada podrže Jeremića kao kandidata.

 

OSTAVITE ODGOVOR