Početna Politika Još jedan raskol u Dverima, Nogo poručio Bošku: Ako ideš sa Radulovićem,...

Još jedan raskol u Dverima, Nogo poručio Bošku: Ako ideš sa Radulovićem, mene zaboravi!

PODELI

Poslednja Skotova koalicija – Spremna je poslednja zakuska iz kuhinje, po svemu sudeći odlazećeg američkog ambasadora Kajla Skota. Skot je, naime, kako tvrdi izvor Pobede, još krajem prošle godine počeo snažno da lobira kako bi na (eventualnim) parlamentarnim izborima u koaliciji nastupili “Dosta je bilo” i Dveri.

Kako su procenili stručnjaci oko američkog ambasadora, ovom saradnjom bi svako dobio ono što mu nedostaje da prevari srpske birače – Radulović bi uz Obradovića mogao da se “šlepa” kao “patriota” i da skine etiketu “čoveka zapada i neoliberala”, dok bi Boško stekao dodatnu naklonost zapadnih krugova i proevropskih zvaničnika.

Pripreme za najavu ove, samo naizgled neprirodne koalicije dvojice Skotovih miljeika, uveliko su počele: tako je Radulović svoje birače na novog partnera suptilno “navikavao” tvitovima u kojima sugeriše ko su jedine dve snage navodno spremne da se odupru Vučiću.

Sa druge strane, Boško je nedavno, ničim izazvan, u izjavi za dnevni list “Alo”, rekao:

-Poslaničke grupe Dveri i DJB imaju odličnu saradnju. Mi smo solidarni u svim zajedničkim aktivnostima opozicije u borbi za fer i poštene izborne uslove i ravnopravni medijski tretman svih izbornih učesnika – nagovestio je Obradović šta je zamišljeno u ambasadi, a na njemu i Raduloviću ostalo da realizuju.

DSS protiv, svađa kod Boška

Međutim, ovakav scenario se nikako ne sviđa Demokratskoj stranci Srbije, koalicionim partneru Dveri na prošlim izborima, koja ni pod kojim uslovima ne pristaje da na birališta ide u Radulovićevom zagrljaju.

To je juče za naš portal potvrdio i visoki funkcioner DSS-a, Uroš Janković, koji je rekao da su u slučaju koalicije spremni da podrže Boška Obradovića kao zajedničkog kandidata patriotske opozicije, ali da u tu patriotsku opoziciju nikako ne spadaju Šutanovac i Radulović.

Obradović, međutim, problem, i to mnogo ozbiljniji, ima i u svom dvorištu – kako potvrđuje naš insajder iz “Dveri”, Kosta Čavoški i Milo Lompar odbijaju da čuju Boškove “argumente” i obojica su najavili da će, uz još patriotski orijentisanih intelektualaca bliskih ili angažovanih u “Dverima”, takvu saradnju nazvati pravim imenom: izdajom.

Boško i Radule – dva igrača sa Skotove klupe za rezerve

Žustro je na ovakvu mogućnost reagovao i narodni poslanik Srđan Nogo, kome je prvo sujeta bila povrđena što su se pregovori obavljali bez njega i iza njegovih leđa, a potom je odbio ovakvu mogućnost kao suludu.

-Bilo je veoma oštro. Nogo je u krajnje neprijatnoj raspravi u jednom momentu poručio: Boško, ako ideš sa Radulovićem, mene zaboravi – kaže naš insajder iz “Dveri” koji je prisustvovao ovoj raspravi.

Na saradnju sa Radulovićem blagonaklono ne gledaju ni brojni, u potpunosti zapostavljeni odbori “Dveri” koji neguju daleko tvrđu politiku nego što im to lider u poslednje vreme promoviše, pa postoje veliki izgledi da će Skotova direktiva (koja se odbiti ne sme) doneti nove raskole i cepanja u onome što je od “Dveri” ostalo.

V. Mentović